יום ראשון, 12 ביוני 2011

פורמלדהייד הנמצא בחיסוני התינוקות הוכרז כמסרטן ע"י ממשלת ארה"ב

פורמלדהייד (Formaldehyde) - ידוע גם בשם "פורמלין" או "פורמלדהיד" - הוא כימיקל המשמש בתעשיות רבות בתהליך היצור של לוחות עץ, דבקים, בדים, אריזות נייר, וחומרי בידוד. בנוסף הוא משמש גם כחומר מחטא כנגד חיידקים ופטריות וכחומר משמר בתחום הרפואי ובבתי-לוויות.

לפורמלדהייד ישנם נזקים ידועים בטווח הקצר אך השפעתו בטווח הארוך לא נחקרה מספיק במשך שנים.
כבר בשנת 1987 הוכנס הפורמלדהייד לרשימת החומרים החשודים כמסרטנים ע"י הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית (EPA). ואילו עתה, ב-2011, הוכנס הפורמלדהייד לרשימת החומרים המסרטנים על ידי מש' הבריאות האמריקאי (HHS) ועל ידי הסוכנות הבינלאומית למחקר הסרטן (IARC).


הנה עמוד המוקדש לפורמלדהייד באתר מכון הסרטן האמריקאי - [
כאן].
והנה ידיעה בנושא מהניו-יורק טיימס – [
כאן]

מדוע אני מעלה את הנושא הזה?
בשני העמודים להם צירפתי לינק למעלה מוזכרות הסכנות להם נחשפים עובדים בתעשייות בהם יש שימוש בפורמלדהייד, והעובדה שמחקרים שבדקו מגזרים אלו מצאו סיכון מוגבר לסרטן ככל שהעובד נחשף יותר לחומר. העובדים נחשפו לחומר דרך שאיפתו או מגע בעור.

מה ש"שכחו" להזכיר היא העובדה שפורמלדהייד נמצא בריכוזים משמעותיים בחלק ניכר מחיסוני התינוקות, שם הוא מוזרק ישירות לגוף התינוק.

כן, קראתם נכון. חומר החשוד כמסרטן כבר מתחילת שנות ה-80 (ואולי עוד לפני כן) מוזרק כל יום למאות תינוקות בישראל ועשרות מיליונים בעולם. נכון להיום, החומר הזה כבר אינו "חשוד" כמסרטן – הוא נקבע כמסרטן חד וחלק.

והוא עדיין נמצא בחיסוני התינוקות ולא מצאתי אף ידיעה האומרת שמישהו שוקל להוציא אותו משם.

באיזה חיסונים נמצא הפורמלדהייד?

- כל חיסוני המחומשת למיניהם
- חיסוני DT (דיפטריה וטטנוס)
- חיסון Hib
- חיסון הפטיטיס A
- חיסון הפטיטיס B (של חברת מרק)
- חלק מחיסוני השפעת (למשל Fluvax).

בידקו בעצמכם בעלוני החיסונים [
כאן]. חפשו את המילה Formaldehyde.

כלומר, לגופו של תינוק ישראלי שהוריו מחסנים אותו על פי תוכנית מש' הבריאות מוזרק הפורמלדהייד בין 6 ל-8 פעמים בשנתיים הראשונות לחייו.


ומה אומרים לנו מומחי החיסונים כששואלים אותם לגבי הפורמלדהייד? התשובה המקובלת היא "יש הרבה חומרים מסרטנים בסביבה. זה הכל ענין של מינון וכמות הפורמלדהייד בחיסונים מזערית". שימו לב, הם בד"כ לא יגידו שהמינון בחיסונים אינו מזיק, והסיבה לכך פשוטה: הם לא יודעים.
השפעתו של פורמלדהייד על גוף התינוק מעולם לא נבדקה בניסוי קליני. לא נבדקה גם השפעתו על התינוק כחלק מקוקטייל החומרים הנמצא בחיסון (ומשתנה מחיסון לחיסון). אולי הנזק שגורם הפורמלדהייד מוגבר כשהוא מעורבב עם חומרים אחרים בחיסון? אף אחד אינו יודע בוודאות.

כמו התימרוסל (Thimerosal) הידוע לשמצה, הפורמלדהייד הוכנס לחיסונים כבר במחצית הראשונה של המאה ה-20, עוד לפני שהמושג "ניסוי קליני אקראי כפול סמיות עם קבוצת ביקורת" בכלל בא לעולם. בעברית פשוטה: החומר הזה הוכנס לחיסונים ללא כל בדיקה משמעותית לגבי השפעותיו על גוף התינוק: לא בדיקה של השפעות לטווח קצר וודאי לא בדיקה של השפעות בטווח הארוך (כידוע, השפעתם של חומרים מסרטנים ניכרת לעיתים רק לאחר עשרות שנים).

המחקרים שכן נערכו לגבי הפורמלדהייד התמקדו בהשפעתו בבליעה או שאיפה, בהקשר של התעשיות בהם נעשה בו שימוש. הנבדקים היו אנשים מבוגרים ולא תינוקות. האם ממחקרים אלו ניתן להסיק לגבי הכמות "הבטוחה" להזרקה לגוף של תינוק בן יומו? תומכי החיסונים טוענים שכן.
האם יש להם הוכחה מדעית לכך? ממש לא.


אז בפעם הבא שתקראו את המומחה התורן שמגן על הזרקת פורמלדהייד לתינוקות בטענה שגם "קפה וסוכר מסרטנים, הכל שאלה של כמות", תחשבו האם הייתם רוצים שלגופו של התינוק שלכם יוחדר חומר שבטיחותו בחיסונים מעולם לא נבדקה, ושדף המפרט שלו מתאר אותו כך [
כאן]:

Causes burns. Very toxic by inhalation, ingestion and through skin absorption. Readily absorbed through skin. Probable human carcinogen. Mutagen. May cause damage to kidneys. May cause allergic reactions. May cause sensitisation. May cause heritable genetic damage. Lachrymator at levels from less than 20 ppm upwards. Very destructive of mucous membranes and upper respiratory tract, eyes and skin.
"גורם לכוויות. רעיל מאוד לנשימה, בליעה, ולמגע בעור. נספג בקלות דרך העור. קרוב לוודאי שמסרטן לבני אדם. מוטאגני (גורם למוטציות). עלול לגרם לנזק לכליות. עלול לגרום לתגובות אלרגניות. עלול לגרום לרגישות-יתר. עלול לגרום לנזק גנטי תורשתי. מדמיע ברמות פחותות מ-20 יחידות למיליון. הרסני מאוד לרקמות ריריות ולקנה הנשימה, עיניים ועור."


המממ... לא ממש נשמע כמו כוס הקפה שלכם, לא? 


-------------------------------------------------------------------


עדכון 25 לינואר 2015:
פוסט זה פורסם ביוני 2011. באפריל 2013 פורסם מאמר על ידי שלושה חוקרים של ה-FDA [כאן, או כאן] שאישש את מה שכתבנו: בטיחותו של פורמלדהייד בחיסונים (וספציפית השפעתו על התפתחות סרטן) אינן ידועות. חומר הידוע כמסרטן וודאי מוזרק לתינוקות כבר 75 שנה או יותר למרות שמינון בטוח שלו מעולם לא נבדק. 
הנה מה שאומרים מחברי המאמר (כזכור, אנשי ה-FDA עצמו):
"לא מצאנו נתונים כלשהם שפורסמו על השפעתה של הזרקת פורמלדהייד לשריר במין [חיות או בני אדם, ח"ב] או גיל כלשהם. בהיעדרם של נתונים רלוונטיים מניסויים קליניים או אחרים לגבי רמות פורמלדהייד בגוף לאחר הזרקה לשריר [הדרך המקובלת למתן חיסונים, ח"ב], פיתחנו מודל פרמקוקינטי המספק הערכה לרמות הפורמלדהייד בגוף לאחר חיסון בהזרקה לשריר."

  

משפט זה מאשש את הדברים שנכתבו מעלה: בטיחות הפורמלדהייד בחיסונים אינה ידועה. מעולם לא נערכו ניסויים שבדקו זאת. גם המאמר הנ"ל לא מספק כל מידע מוצק אלא מנסה להפיג את החששות הלגיטימיים באמצעות הסקת מסקנות ממודל תיאורטי וספקולטיבי. שום ניסוי, כמובן שלא ניסוי קליני, אפילו לא מחקר אפידמיולוגי. נאדה. מודל תיאורטי.

המסקנות, כמובן, הן ש"החיסון בטוח". מפתיע במיוחד כשזה מגיע מאנשי ה-FDA, לא? מעל 75 שנה שהפורמלדהייד נמצא בחיסונים, מעל 40 שנה שהוא חשוד כמסרטן, ארבע שנים מאז שהוא מוגדר כמסרטן וודאי – ועדיין אף אחד לא טורח לחקור לעומק את בטיחותו בחיסונים.

...וכולם סופקים ידיים ומפלבלים עיניים לשמיים כשמתפרסמת הידיעה השנתית ש(שוב) עלו שיעורי הסרטן בילדים.

מאמרים נוספים:
* עדות נפגעי החיסונים (2): לאחר חיסון DTP החלו אצל בתנו פירכוסים
* שתי דקות בחייה של אמא לילד אוטיסט
* מי הם ההורים שלא מחסנים?

3 תגובות:

  1. השאלה באיזה ריכוז מדובר ביחס למצויין בדף הבטיחות של החומר (MSDS). לפי הבנתי זה ריכוז של כ 1/2000 או פחות. אני טועה?

    השבמחק
  2. לאנונימי - אני לא יודע לאיזה MSDS התיחסת ולאיזה נתונים בו. בכל אופן, הרחבתי את הפוסט ע"מ לתת מענה כללי לסוגיה שהעלית.

    השבמחק
  3. http://www.epa.gov/iaq/formalde.html

    Not even one word about vaccines in there.

    For Mercury, the EPA set the limit for 0.1 mcg/kg/day.
    If the average baby is 2.5 Kg, he/she should have no more than 0.04 mcg per day.
    In the Hep B vaccine, that is given often soon after birth, there are 12.0 mcg of mercury. 30 times more.
    at 4 months: DPT + HiB = 50 mcg. 60 times more.
    at 6 months: Hep B (again!) + polio = 62.5 mcg.
    Note: this data is from 2005.

    השבמחק