יום רביעי, 23 בנובמבר 2011

עדות נפגעי החיסונים בישראל (11): חיסוני יום הגיוס גרמו לאלרגיה

[עדותה של ו']

בני היה בן 7 כאשר מחלת קדחת השחת התחילה אצלו. קדחת השחת היא אלרגיה של הגוף לגרגירי אבקה מיקרוסקופיים שמפזרים עצים וצמחים עם בוא פריחת האביב. גם אצל בני זה היה באביב, והעיניים שלו היו נפוחות מאוד, אדומות ומגרדות, והוא גירד אותם עד שהיו כל כך נפוחות שכמעט ולא יכול היה לפתוח אותן. היתה לו גם נזלת שקופה. אבל מה שהטריד הכי הרבה היו העיניים המגרדות. הם התנפחו עד כדי כך שכמעט היו סגורות. הוא לא יכול היה להיות בחוץ באביב, לא יכול היה לטייל עם המשפחה. גם הדרך הקצרה לבית הספר היתה בעיה גדולה עבורו.

יום שני, 14 בנובמבר 2011

מה שחשוב לדעת על חיסון הפטיטיס B לתינוקות

צהבת B (הפטיטיס B) היא זיהום חמור בכבד, שנגרם על ידי הוירוס באותו השם (HBV). אצל חלק מהאנשים הזיהום הופך להיות זיהום כרוני ומוביל לאי ספיקה של הכבד, סרטן בכבד, או שחמת בכבד (צירוזיס) – מצב בו יש בכבד צלקת קבועה. (אתר אינפומד [כאן])

אין ספק, הפטיטיס B אינה מחלת ילדות קלה דוגמת חזרת או חצבת. מדובר במחלה שעלולה להפוך לכרונית ושיש לה תוצאות קשות בטווח הארוך. מצד שני, כפי שנראה בהמשך, גם לחיסון יש סיכונים משמעותיים.


במדינת ישראל (וגם בארה"ב) מקבלים כל התינוקות מנת חיסון הפטיטיס B ביום לידתם, בגיל חודש ובגיל שישה חודשים. אם כן, האם כדאי לחסן תינוקות בהפטיטיס B? מה הסיכויים לתינוקות ולילדים להידבק במחלה? האם לחיסון יש תופעות לוואי נדירות ומועטות כפי שנטען לפעמים?
מאמר זה ינסה להאיר את הנושא ולספק אינפורמציה שתקל על הורים לקבל החלטה מושכלת לגבי מתן החיסון לילדיהם.

יום רביעי, 2 בנובמבר 2011

הורים שלא מחסנים (2): את זה מזריקים לילד שלי?!

[עדותה של כ', ממרכז הארץ]

לא, אני לא מחסנת.
זו אחת ההחלטות הקשות והחשובות שעשיתי בהורות שלי.

הכל התחיל כשהייתי בהריון... הריון ראשון, קסום. בן.

אני ביולוגית בעלת 2 תארים בתחום הביוטכנולוגיה, עובדת במחקר שנים ארוכות, נצר לאבא נוירוביולוג ולסבא כימאי ולרב-סבא כימאי. מהרגע הראשון היה לי ברור שהרפואה בצד שלי. הקידמה – בצד שלי. הן נתנו לנו את האנטיביוטיקה ועזרו לחסל חיידקים, הן נתנו לנו את הניתוחים המתקדמים מצילי החיים, והן נתנו לנו את החיסונים.